lunes, 27 de enero de 2014

Reflexió final

        Hem arribat a l’última entrada d’aquesta assignatura, fa quasi quatre mesos que vaig obrir aquest blog i fins ara totes les meves entrades parlen del que hem anat aprenent a les classes. Aquesta entrada en canvi, és una reflexió de tot el meu pensament sobre l'educació i de com ha anat canviant durant tot aquet temps.

         Des de petita el meu somni ha sigut ser mestra i ara cada vegada estic més prop d’arribar a aconseguir-ho. És un camí llarg i amb obstacles que hauré d’anar superant esforçant-me dia a dia; molta gent pensa que es fàcil ser mestra i jo abans em situava entre aquesta gent. Pensava que ser mestra només consisteix en aprendre molts coneixements per després posar-te davant una classe i explicar-los; a més dels exàmens per temes per veure el que havien après. Aquesta idea era la que em vaig emportar de la meva experiència a l’escola.

        El primer que ens van dir va ser que oblidéssim tota la nostra experiència i que no fóssim com els nostres antics professors. Al llarg d’aquests mesos he après que estem anant cap a una nova educació, una educació constructiva.        Les primeres setmanes feia entrades basades en el que ens manaven per llegir, per això les dos primeres entrades ( finalitats i evolució) només mostren la idea que llegia i que no entenia gaire bé. Poc a poc vaig anar comprenent que estem anant cap a una escola on el nen és el protagonista i el mestre passa a segon pla amb noves funcions.     Al llarg de les entrades van apareixent nous conceptes com el currículum o les competències bàsiques, conceptes que representen aquesta nova educació.  Gràcies a totes les lectures i conferències que he tingut a la meva disposició, he vist que hi ha una altra manera d’avaluar no només els exàmens; avaluar l’aprenentatge significatiu que aconsegueix cada alumne. Cada entrada representa una nova idea que he après, idees que s’han anat desenvolupant dins del meu cap canviant la meva concepció de l’escola.

      Aquest bloc mostra tot allò que he anat comprenent al llarg dels dies, a més en el meu eportafoli també hi ha penjat un vídeo que varem fer en grup que representa el mestre que volem arribar a ser. La concepció de la mestra que volia ser a la que vull ser ara ha canviat molt, he vist que cada mestre es únic igual que cada alumne i per això sempre seré jo qui decideixi que faré i com. La meva evolució al llarg del semestre es veu reflectida en cada entrada, com poc a poc he anat descobrint que hi ha una nova educació molt millor de la qual vull formar part.


Feina pròpia


        Aquest PLE que he fet representa totes les eines i els serveis que he fet servir per adquirir nous coneixements. Com podeu veure és una flor i baix terra apareixen les arrels, entrecreuades algunes entre sí; igual que les arrels de veritat, els meus recursos aniran augmentant poc a poc i cada vegada hi hauran més. L’aprenentatge no és una activitat que té un final, durant tota la vida una persona adquireix coneixements i aprèn coses noves; no existeix un límit ni un final.

        Per concloure no puc afegir gaire cosa més, en aquets mesos he canviat completament el meu pensament sobre el sistema educatiu i espero poder dur a la pràctica tot el que he après. Com serà veure l'escola quan acabi aquest grau? Quina classe de mestra aconseguiré ser? Com seran les meves classses i els meus alumnes? Totes aquestes preguntes tindran una resposta en uns anys, de moment seguiré el meu camí com millor se per aconseguir els meus somnis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario